Ο Μάης των μυστικών

2014-05-01 13:57

                                                                             Ο  ΜΑΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ.

 Πρωτομηνιά σήμερα με βροχή, τουλάχιστον εδώ στην πόλη της Μυτιλήνης, θαρρείς πως η άνοιξη, και διαμέσου του τελευταίου μήνα, κάνει τα τερτίπια της αρνούμενη ίσως να παραδεχτεί πως πλησιάζει το τέλος αυτής της περιόδου. Τα χρώματα των λουλουδιών και τ’ αρώματα, είναι αυτά που αντιστέκονται, και πεισματικά ορθώνουν το ανάστημά τους, που παρά το νερό της βροχής δεν λυγίζουν όπως θα συνέβαινε τις άλλες πιο χειμωνιάτικες μέρες. Όσο για τις μαγιάτικες μυρωδιές σπαταλούν μέχρι την τελευταία τους ανάσα, συμμετέχοντας ενεργά και ευωδιαστά σ’ αυτή τη γιορτή των λουλουδιών. Η αίσθηση όμως που αφήνει αυτή η πρωτομαγιά είναι πως δεν θα αργήσει, ακόμα και κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας, να ανατείλει ο ήλιος έστω και πιο αργά από το σύνηθες, σβήνοντας μια για πάντα τα σκούρα χρώματα τ’ ουρανού.

Κάπως έτσι είναι και οι ζωές που αλλάζουν, και που περνούν απ’ όλα τα στάδια των συναισθημάτων. Ευχάριστα δυσάρεστα, αφού έτσι είναι από τη φύση τους, και σ’ αυτό δεν μπορείς να πας κόντρα. Απρόβλεπτη η ζωή σαν τον καιρό. Κι αυτό είναι το μαγικό και μυστηριώδες της όλης υπόθεσης, και παράλληλα  είναι εκείνο που σε κρατά ζωντανό και σε εγρήγορση. Να παλεύεις και να αναζητάς πάντα για το καλύτερο,κι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο.  Αυτό που απαλύνει την ψυχή σου και που την οδηγεί γρηγορότερα κατ’ αρχήν στην επίγεια σωτηρία.

Είναι ο μήνας της μέθης των αισθήσεων, της ομορφιάς και της πανδαισίας των χρωμάτων της φύσης. Όλα περνούν σε μια καινούρια κατάσταση πιο αισιόδοξη, και μπαίνουν οι βάσεις για νέα ξεκινήματα.  Ο Μάης  της μικρής βόλτας των ψυχών, αφού κατά το μύθο και την παράδοση είναι ο μήνας του ιλασμού και της κάθαρσής τους. 

Ο Μήνας των εκλογών ο φετινός, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ποιους  θα εμπιστευτούμε το μέλλον του τόπου μας και το δικό μας. Ας μην λειτουργήσει το συναίσθημα της τελευταίας στιγμής, και λίγο πριν την επαφή μας με την κάλπη κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος.Όχι άλλες ευκαρίες σ' αυτούς που αποδεδειγμένα πια δεν τις άξιζαν.

Καλό Μάη Μήνα.